Adoptie Info


adoptie china.besteoverzicht.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Overzicht
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Adoptie Info
Haags Verdrag
Haags Verdrag
http://www.hcch.net/

Booij & Partners Advocaten
Kent u onze sterke punten? veel van onze cliënten en wederpartijen zeker wel: strafrecht, personen- en familierecht, adoptie, arbeidsrecht, fiscale adviezen, vermogensrecht en psychiatrische patiëntenrecht.
http://www.booijenpartners.nl/

Adoptie door singles
Sinds oktober 1998 is het wettelijk mogelijk in Nederland om als alleenstaande een aanvraag in te dienen voor de adoptie van een buitenlands kindje. Sindsdien zijn er ca. 400 alleenstaanden met de procedure gestart (het Ministerie van Justitie en de Stichting Adoptie Voorzieningen SAV ontbreekt het helaas aan juiste cijfers hierover) en hebben enkelen tientallen hun kindje thuis. Voor alle (nieuwe) aspirant alleenstaande adoptieouders is deze informatieve website bedoeld. Adoptie door een alleenstaande die straks als enige (dus solo) de opvoeding van het adoptiekindje op zich neemt is toch net weer anders dan adoptie door een stel. Een goede term voor deze vorm van adoptie is dan ook SOLO-ADOPTIE. Naast alleenstaanden met adoptieplannen zijn er nog andere vormen van zgn. alleenaanvragers. Dit zijn namelijk samenwonende of gehuwde stellen waarvan een van de twee partners (meestal de jongste) de adoptie alleen aanvraagt. Reden hiervoor is veelal de overschrijding van een leeftijdsgrens van 1 van de ouders. Bij deze alleenaanvragers zullen echter beide partners de ouderrol op zich nemen en is er dus geen sprake van solo-adoptie. Deze website is gelieerd aan een emaillijst waar uitsluitend alleenstaanden (dus zonder partner) toegang toe kunnen krijgen. Voorwaarde van toelating is tevens dat er reeds een BKA nummer is aangevraagd. Een alleenstaande is dan gedefinieerd als die persoon die voor meer dan ca. 90% alleen verantwoordelijk is voor de opvoeding van haar/zijn kinderen. Dit kunnen dus gescheiden personen zijn, weduwes, personen met een LAT relatie of personen die (nog) geen geschikte partner hebben gevonden. Soms zijn er al reeds 1 of meer biologische en/of pleegkinderen in het 1-ouder gezin aanwezig. Momenteel zijn er ruim 165 alleenstaande vrouwen lid van de emaillijst en 6 mannen. Uiteraard zijn ook de alleenstaanden welkom die gescheiden zijn na de adoptieprocedure. Je moet wel bereid zijn wat persoonlijke gegevens door te geven alvorens toegelaten te worden tot de lijst. Dit i.v.m. de vertrouwelijkheid van de berichtjes.
http://www.adoptiedoorsingles.nl/

Immigratie/Naturalisatiedienst
Immigratie/Naturalisatiedienst
http://www.ind.nl/

Ministerie van Justitie
Ministerie van Justitie
http://www.justitie.nl/

St.Adoptievoorzieningen
Welkom op de website van de Stichting Adoptievoorzieningen is de landelijke organisatie die voorlichting, voorbereiding en nazorg op het gebied van adoptie in samenhang aanbiedt. In opdracht van het ministerie van Justitie verzorgt de Stichting de voorbereidingsbijeenkomsten die deel uitmaken van de adoptieprocedure.
http://www.adoptie.nl/

Raad vd Kinderbescherming
Raad vd Kinderbescherming
http://www.kinderbescherming.nl/

SVB (kinderbijslag)
Tekstpagina
http://www.svb.nl/

Gerelateerd
  • Nog Geen
Er staan 8 links op deze pagina.
Besteoverzicht - Privacy